Overslaan en naar de inhoud gaan

Recept: Kappertjes van klaproosbloemknoppen

Klaprozen zijn één van mijn lievelingetjes. Ze staan zo mooi in de velden met dat rood. Ik herinner me een tekening van een klaproosfee en ik was opslag verliefd. Vroeger, als kind, plukte ik ze vaak in de hoop ze in een vaas te zetten. Dat lukte me jammer genoeg niet. Ik kon de mooie roos niet behouden. De bloemblaadjes vielen er telkens af vlak nadat ik ze geplukt had. Het was een les in schoonheid: sommige bloemen zijn op hun mooist, wanneer ze vrij en wild. Het heeft een lange tijd geduurd eer ik ze op een ander manier kon zien en mee begon te experimenteren om ze te verwerken in mijn eetpatroon.
Lees artikel

Rabarbermoes met vla en boerenwormkruid

Rabarber is altijd al een betoverende groente geweest. Eentje uit de sprookjes waar kabouters onder schuilen bij regenweer. Het blad is zo groot met de dikke nerven erin, dat diezelfde kabouters er op gaan springen, net als op een trampoline om daarna heerlijk van die stengel af te glijden. Deze stengel zit vol vitaminen en mineralen om je lichaam gezond en fit te houden. Het blad eet je niet mee op. Dit gerechtje is heerlijk fris op een warme lentedag of kan je heerlijk warm maken op een frisse lentedag.
Lees artikel

Groentenquiche met witte dovenetel

Als je in een veld vol met witte dovenetels staat, dan hoor je het gezoem van hommels rond je heen. Echt wel vrolijk word ik daarvan. De bloemen zijn maagdelijk wit en verbergen iets van een happende mond, vind ik soms. Ook de kelkbladeren zien er vrij puntig uit. Witte dovenetels vertellen je iets over grenzen trekken volgens het boek "Kruidenwijsheid" van Marjanne Huising, misschien daarom dat ik ze soms wat puntiger zie. Ze staan al klaar met hun lans om hun onschuldige kindheid te verdedigen. :)
Lees artikel

Hartige kruidencake naar het recept van Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer

Het boek "Wild Plukken" van Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer is een echte aanrader. Het geeft goesting in de natuur te gaan en daar je kruiden te plukken en een lekker maaltje te maken. Een echte aanrader dus.
Lees artikel

Voorjaarskruidenboter of -margarine

Kruiden boter of margarine met de bladeren en bloemen van look-zonder-look, hondsdraf, de witte dovenetel en de blaadjes van muur. Heerlijk op toost of op gebakken patatjes op de bbq. Food for body and soul!
Lees artikel

Emoties in je hart voelen, maakt ruimte, leegte in je buik

Lange tijd heb ik emoties in mijn buik gevoeld, iedere spanning, iedere angst, boosheid, woede, verdriet en blijdschap. Je buik leegmaken, door je hart te vullen, helpt je op weg naar een voedzaam leven.
Lees artikel

Do go and chase some waterfalls, listening to the flow of the rivers of your heart.

Ik heb geleerd om in de ogen te kijken wat mij doet bewegen, wat het water in mijn lichaam doet stromen. Ik heb geleerd om met veel passie en vuur te gaan staan voor wie ik ben.
Lees artikel

Woorden zijn net toverspreuken

Heel vaak spreken we graag woorden uit. We praten met elkaar en vullen de ruimte graag met ze, maar wat als we dat niet willen.
Lees artikel

Vergeet-me-nietjes deel 1

Zorg dragen voor je emoties, is je ervan bewust worden dat ze er zijn. Dat je ze in je hart draagt en van daaruit geef je er op gepaste wijze vorm aan. Natuurcoaching helpt je hierbij op zachte wijze.
Lees artikel

Natuur en Stilte horen basisrechten te zijn

Natuur en stilte zijn basisingrediënten om een gezond en vitaal leven te leiden.


Lees artikel