Overslaan en naar de inhoud gaan

Emoties in je hart voelen, maakt ruimte, leegte in je buik

Lange tijd heb ik emoties in mijn buik gevoeld, iedere spanning, iedere angst, boosheid, woede, verdriet en blijdschap. Je buik leegmaken, door je hart te vullen, helpt je op weg naar een voedzaam leven.
Lees artikel

Do go and chase some waterfalls, listening to the flow of the rivers of your heart.

Ik heb geleerd om in de ogen te kijken wat mij doet bewegen, wat het water in mijn lichaam doet stromen. Ik heb geleerd om met veel passie en vuur te gaan staan voor wie ik ben.
Lees artikel

Woorden zijn net toverspreuken

Heel vaak spreken we graag woorden uit. We praten met elkaar en vullen de ruimte graag met ze, maar wat als we dat niet willen.
Lees artikel

Vergeet-me-nietjes deel 1

Zorg dragen voor je emoties, is je ervan bewust worden dat ze er zijn. Dat je ze in je hart draagt en van daaruit geef je er op gepaste wijze vorm aan. Natuurcoaching helpt je hierbij op zachte wijze.
Lees artikel

Mama, ik denk teveel na over mijn oefeningen op school

Wanneer je gevoel niet klopt met de oefening die je op school maakt. Wat doe je dan? Leren doe je niet alleen met je hoofd, maar heel je lichaam leert mee.
Lees artikel

Natuur en Stilte horen basisrechten te zijn

Natuur en stilte zijn basisingredi├źnten om een gezond en vitaal leven te leiden.


Lees artikel

Gelei van paardenbloemen met agavesiroop

Paardenbloemen zijn fascinerend. Vroeger speelden we als kind altijd het orakelspel "hoeveel kinderen krijg je later?". Om het spel te spelen, blaas je zo hard je kan de parachutes met zaadjes van het bloemenhoofdje weg. Het aantal zaadjes er staan blijven, zoveel kinderen krijg je. Ik had er soms wel in de twintig. Het maken van paardenbloemgelei herinnert me altijd aan deze leuke en speelse periode.
Lees artikel

Hartige pannenkoeken met voorjaarskruiden

Met kruiden bezig zijn, is voor mij puur genieten. Ik word er nieuwsgierig, enthousiast en vrolijk van. Werken met kruiden leert mij om het leven te nemen zoals het is. Door met seizoenen mee te gaan, ondervind ik meer balans in mijn leven en sta ik dichter bij moeder aarde.
Lees artikel

De paarse dovenetel

Natuuropstellingen. Wanneer je hoofd, hart en buikgevoel samen gaan en je handen het geheel afwerken.
Lees artikel

Eigenares van mijn emoties en gevoelens

Vroeger holde ik altijd achter mijn kinderen aan. Zijn ze veilig? Is alles ok? Nog eens controleren. Ja, dat werkte niet dus. Onbewust gaf ik ze zo mijn angsten door, mijn emoties mee. Nee, daar heb ik nu een halt tegen geroepen, want wat was dat vermoeiend, zeg. Ik merkte op dat ik me op die momenten van controle nog niet lekker in mijn vel voelde en dat mijn gedachten met me aan de haal gingen. Ja, ik zat vast in mijn hoofd.
Lees artikel