Overslaan en naar de inhoud gaan
Als je weet welke planten en bloemen eetbaar zijn, kun je altijd creatief omspringen met welke kruiden je bij deze kruidenboter of margarine mengt. Eigenlijk ga ik altijd op zoek naar kruiden die op dat moment mij aantrekken en deze gebruik ik dan voor mijn bereidingen. Ik shop in de tuin van de natuur op gevoel. Ik ga na wat ik nodig heb en ik probeer enkel de kruiden te plukken die ik op dat moment nodig heb. In kruidenboeken staat zoveel, maar ik raad je aan om zelf op onderzoek uit te gaan, naar wat je lichaam en ziel nodig heeft om er een geslaagde dag van te maken en verder bezig te zijn met jouw spirituele, geestelijke, emotionele en lichamelijke, kortom algemene gezondheid. Goed in je vel voelen, is belangrijk.

Benodigdheden:

250 g boter of margarine
Een klein handjevol kruiden. Neem hiervoor:

look zonder look
  De bloemen en bladeren zijn eetbaar en hebben zoals de naam het al doet vermoeden een lichte lookachtige smaak. Wanneer je de bladeren of bloemen kneust, komt de typerende lookgeur al vrij. Het is iets lichter van smaak dan een knoflookteentje, maar dat vind ik net het mooie ervan. Je kan dus vrij goed doseren met de looksmaak van je kruidenboter. Hoe meer look zonder look, hoe meer je de looksmaak proeft. Hoe minder, hoe zachter van smaak en daar hou ik wel van. Het zelf kunnen doseren, naargelang je goesting.

  hondsdraf
   De bloemen en bladeren gaan in de kruidenboter. Ik hou van de mooie paarse kleur die ze geven, een frisse, pittige toets waar ik van hou. Ze zitten boordevol mineralen en vitaminen waar ik van hou en waar je sterk van wordt.

   witte dovennetel
    je kan ook de bloemtoppen van de paarse en gele dovenetel gebruiken als je deze wenst. Neem ook de bloemen mee die nog in knop staan, daar zit een lekkere beet aan en smaakt heerlijk op je warme toost of in patatjes in het vuur.

    muur
     muur smaakt fris groen, is lekker in salades en ook warm is hij heerlijk. Enkel de blaadjes van muur zijn eetbaar. Herkennen is makkelijk. De typerende witte, stervormige bloemen van muur vind je overal. Het is een kruid dat je meestal als onkruid uit je stenen wegplukt en schattig staat tussen je ander groen in je tuin. Nu kan je deze dus ook gebruiken in je salade.

     Bereidingswijze:

     *Was de bloemen en bladeren.
     *scheur de bladeren van de look zonder look in kleine stukjes en prak de bloemen en bladeren onder de boter.
     *Zout en peper toevoegen naar keuze en klaar.

     Tip: Lekker op toost en zeker op gebakken patatjes op de bbq. Een aanrader!