Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuur en Stilte horen basisrechten te zijn

Natuur en stilte zijn basisingredi├źnten om een gezond en vitaal leven te leiden.


Lees artikel

Gelei van paardenbloemen met agavesiroop

Paardenbloemen zijn fascinerend. Vroeger speelden we als kind altijd het orakelspel "hoeveel kinderen krijg je later?". Om het spel te spelen, blaas je zo hard je kan de parachutes met zaadjes van het bloemenhoofdje weg. Het aantal zaadjes er staan blijven, zoveel kinderen krijg je. Ik had er soms wel in de twintig. Het maken van paardenbloemgelei herinnert me altijd aan deze leuke en speelse periode.
Lees artikel

Hartige pannenkoeken met voorjaarskruiden

Met kruiden bezig zijn, is voor mij puur genieten. Ik word er nieuwsgierig, enthousiast en vrolijk van. Werken met kruiden leert mij om het leven te nemen zoals het is. Door met seizoenen mee te gaan, ondervind ik meer balans in mijn leven en sta ik dichter bij moeder aarde.
Lees artikel

De paarse dovenetel

Natuuropstellingen. Wanneer je hoofd, hart en buikgevoel samen gaan en je handen het geheel afwerken.
Lees artikel

Eigenares van mijn emoties en gevoelens

Vroeger holde ik altijd achter mijn kinderen aan. Zijn ze veilig? Is alles ok? Nog eens controleren. Ja, dat werkte niet dus. Onbewust gaf ik ze zo mijn angsten door, mijn emoties mee. Nee, daar heb ik nu een halt tegen geroepen, want wat was dat vermoeiend, zeg. Ik merkte op dat ik me op die momenten van controle nog niet lekker in mijn vel voelde en dat mijn gedachten met me aan de haal gingen. Ja, ik zat vast in mijn hoofd.
Lees artikel

Simulatie van pijn

In pijn zit liefde.

Liefde die erkend wil worden en die zich wenst te openen om te bloeien tot iets moois. Vaak zien we niet hoe mooi pijn vanbinnen wel niet is en willen we het zo vlug mogelijk weg, daarmee gaat een schat aan informatie voor je gezonde, emotionele ontwikkeling verloren. Leer luisteren naar de pijn en te voelen wat dit op dit moment, in deze fase van je leven te betekenen heeft. Kijk wat voor prachtige gevoelens achter de pijn schuilen. Je zult ervan versteld staan, wat die pijn voor je betekent.


Lees artikel

De paarse zon

Een moment in rust en voelen wat er dan met je gebeurd, kan verademend werken. Opnemen van wat je toekomt en loslaten van wat je niet meer nodig hebt, is mooi om te ervaren.
Lees artikel