Overslaan en naar de inhoud gaan
De wandeling gaat door in en rond het stilte gebied van Bornem. We gaan in kleine groep van max. 4 personen. Wegens de coronamaatregelen kan je je onder voorbehoud inschrijven. Ten laatste twee weken op voorhand krijg je van me een bericht of de wandeling kan plaatsvinden.

Bij deze wandeling maken we een kruidenwis de dag die tussen de zomerzonnewende en de herfstequinox valt.

Een kruidenwis is een boeketje bloemen dat je zelf plukt, bij elkaar bind en in je huis laat drogen. Terwijl je het vastbindt, zeg je jouw beschermde mantra op. Het boeketje laat je heel het jaar hangen en werkt ter bescherming van je huis en haard. Vervolgens verbrand je op de volgende midzomeravond dit boeket en maak je er een nieuwe.

Eerst vertel ik je verhalen over bepaalde kruiden die we gaan tegenkomen. Zo staan o.a. vergeet-me-nietje, Sint-Janskruid, duizendblad en bijvoet op het programma.

Daarna wandelen we in stilte terwijl elk van ons zijn eigen kruidenbundeltje vergaart. We nemen niet meer dan we nodig hebben. Dit is een heel goede oefening op het invullen van je behoeften in relatie tot de aarde. We kiezen onze eigen specifieke mantra terwijl we ons bundeltje elk op zich samenbinden.

Zo hebben we heel het jaar door een boeketje bloemen in huis hangen die ons in donkere tijden aan dit moment laat herinneren. Een lichtpuntje.


volwassenen
Op 1/8/2020 van 10u tot 11u30
Benedenstraat 95 te Branst (Bornem)
15 Euro
0476808767


Schrijf je in

Inschrijven is verplicht. Vul aub het onderstaande formulier in!

Je volledige naam:
Je emailadres
Je telefoonnummer
Ja, hou me via de nieuwsbrief op de hoogte van volgende activiteiten!